Haarwerken

Soorten haarwerken

De aanschaf van een haarwerk kan voor u een goede oplossing zijn als u last heeft van haaruitval. De oorzaak kan een haarziekte zijn, zoals alopecia areata (kale plekken). Maar ook haarverlies als gevolg van een chemokuur.
Haar is een belangrijk onderdeel van ons gezicht. Haarverlies kan tot onzekerheid, angstgevoelens of controleverlies leiden. Een haarwerk kan hierbij een goed hulpmiddel zijn. De haarwerken zijn tegenwoordig van goede kwaliteit en bijna niet meer van echt te onderscheiden.

 

Confectie of op maat?

Confectiehaarwerken worden in standaard modellen en maten geleverd. U heeft keuze uit vele kleuren en het haarwerk kan vaak binnen 48 uur geleverd worden. Het kan in model worden geknipt. Verven is niet mogelijk op synthetisch haar, maar wel op echt haar.
Confectie is een stuk goedkoper dan maatwerk. Maatwerk is precies op uw maat gemaakt en daardoor duurder. Bij maathaarwerk is de levertijd binnen 16 weken.

 

Kosten

De kosten van een haarwerk zijn afhankelijk van de gebruikte materialen en kwaliteit. Tijdens het eerste gesprek informeren wij u graag over de vergoedingen van de zorgverzekeraars. U dient dit echter bij uw eigen zorgverzekeraar na te vragen.

 

Het onderhoud van uw haarwerk

Wassen doet u in een normale situatie één maal in de 2 weken.
U pakt een bakje en vult het met lauw water. U dompelt uw haarwerk in het lauwe water en voegt de voor uw haarwerk bestemde shampoo toe. Na ongeveer tien minuten goed uitspoelen met lauw water tot dat alle shampooresten verwijderd zijn. U vult nu het bakje opnieuw met lauw water en legt het haarwerk er opnieuw in, u voegt de voor uw haarwerk bestemde balsem toe en laat dit opnieuw tien minuten intrekken. Hierna hoeft u het haarwerk niet meer uit te spoelen. U legt uw gewassen haarwerk in een droge handdoek en rolt deze handdoek op. U drukt voorzichtig tegen de handdoek zodat het meeste vocht uit het haarwerk is verwijderd.
Het haarwerk kan niet tegen wrijving! Als u een synthetisch haarwerk heeft, zet u deze op de standaard en laat het zo 8 uur drogen. Als het dan droog is, brengt u uw haarwerk in model. Alleen als u een haarwerk heeft van echt haar kunt u het haar drogen met een föhn.
De bijgeleverde conditioner zorgt ervoor dat uw haarwerk niet uitdroogt en dat de vezel soepel blijft. Voeg eventueel extra glans toe door middel van een gloss-spray. Wij adviseren beide producten om de dag te gebruiken.

 

Instructies voor op- en afzetten van haarwerken

U legt het haarwerk op z’n kop met de voorkant naar u toe. U pakt de bakkebaarden vast en u zet het haarwerk vrij ver op het voorhoofd, waarna u het haarwerk naar achter over uw hoofd trekt. Leg vier vingers op uw voorhoofd, hierachter bevindt zich uw oude haargrens en daar begint ook de voorkant van het haarwerk.
Controleer of de bakkebaarden op gelijke hoogte zitten. Wenst u een lichte aanpassing aan te brengen, dan maakt u het haarwerk mistig door middel van een plantenspuit waarna u het in model kunt brengen.
Bij het afzetten trekt u voorzichtig het haarwerk ‘van achteren naar voren’ over uw hoofd en zet het hierna op de daarvoor bestemde standaard.

 

Garantie

De leverancier garandeert de deugdelijkheid van materialen en constructie van de producten gedurende 6 maanden na aflevering. Wanneer het gaat om confectiehaarwerk en het maatwerk betreft dan is de garantie ook 6 maanden. 

 

Klacht

Heeft u een klacht? Neem eerst contact met ons op, wij doen er alles aan om u te vreden te stellen. Komen wij er onderling niet uit, dan kunt u naar de onafhankelijke Stichting Geschillencommissie Consumentenzaken (SGC). Deze stichting handelt de klacht af. Meer informatie over het indienen van een klacht bij De Geschillencommissie kunt u lezen op de website van de geschillencommissie. Door op het logo van de geschillencommissie te klikken gaat u automatisch naar de website.